Ons laatste verhaal.........

De laatste keer dat we een verhaal op de site hebben gezet waren wij in Darwin. Daar hebben we heerlijk gerelaxed, we hebben tenslotte vakantie en daarna zijn we doorgereisd. Zoals een aantal van jullie (of misschien wel allemaal) weten, waren wij van plan om met de trein van Darwin via Alice Springs naar Adelaide te reizen. Helaas is dit niet door gegaan. De trein vertrok voor ons op erg ongunstige dagen, dus hebben we de bus genomen. Hierdoor hadden we wel het voordeel dat we 2 extra stops hebben gemaakt.

De eerste extrra stop was in Katherine, vanuit Darwin was dit 4 uur met de bus. Hier zijn we naar de gorge geweest, waar we een wandeling hebben gemaakt. Niet zoiets als jullie van ons gewend zijn, maar het was daar dan ook zo'n 40 graden. Dus na een wandeling van een uur hielden wij het voorgezien. Toen een paar uur wachten tot we terug konden naar het stadje, gelukkig waren er twee zeer aardige Australiers die ons een lift hebben gegeven, dit scheelde weer 5 minuten, na 4 uur wachten! :). (letterlijk!!)

De volgende dag geluierd bij het zwembad, met nog een aantal leuke foto's, beoordeeld u zelf! En daarna weer de bus in, na 16 uur rijden (s'nachts) kwamen wij aan in Alice Springs. Dit is de stad in het midden van het land, waar de grootste populatie Aboriginals leeft. De dag na aankomst zijn wij op tour gegaan, heerlijk vroeg op: half 5 en het busje in en toen na zo'n 5 uur rijden aangekomen bij Kata Tjuta (the Olga's). Een hele mooie rotsformatie waar we een wandeling hebben gemaakt door de Valley of the Winds. Voor dezewandeling hebbenwij voor het eerst gebruik gemaakt van de zeer charmante vliegennetjes, ja, ze waren echt nodig! Verderlaten we het beoordelen aan u over!!Dit keer was het een wandeling van 3,5 uur, we kunnen het nog wel!!! :D.. Na de wandeling naar de zonsondergangplek gereden (Stel u voor: een grote parkeerplaats met wat looppaden en zo'n 25 bussen). Hier de zonsondergang over Uluru (Ayers Rock) gezien en Kata Tjuta. Daarna naar het kamp voor het avondeten en toen.... bleek dat wij de verkeerde tour hadden geboekt! We moesten weer in swags slapen en niet (zoals wij dachten) in die leuke tentjes van laatst. Tja, tegenvaller! Natuurlijk dapper toch gedaan, maar echt comportabel was het niet aangezien hier veel meer enge beesten zitten als op Kangaroo Island. Zoals: dingo's, kamelen (ja inderdaad: wilde kamelen hebben ze hier in Australie!! een paar miljoen),slangen, grote hagedissen (soms wel 2 meter), spinnen (heel veel soorten!!!), krekels, sprinkhanen, muggen, torren, salamanders en verder willen we het eigelijk niet weten!

Na de nacht doorgekomen te zijn ging de wekker weer om half 5, dit keer gingen we naar de zonsopgangsplek. (Ja een andere plaats, maar hetzelfde idee!). Na de mooie zonsopgang reden we naar Uluru, waar we begonnen aan onze klim. Een zeer steile en gevaarlijk en hete en winderig klim naar de top. Maar zoals jullie nu van ons gewend zijn: dat kunnen wij best! Vanaf de top een heel mooi uitzicht op Kata Tjuta en de uitgestrekte woestijn (met heel veel planten). Terug naar beneden, dat was nog iets enger!! En dit alles weer met die zeer charmante vliegennetjes. Beneden aangekomen bleek dat de klim gesloten was voor de rest van de dag, omdat het warmer was dan 36 graden. Tja... we vonden het ook al erg warm!

Na de zware klim snel de schoenen uit en : pop pop.. daar waren de blaren!! Gelukkig konden we de korte culturele wandeling die daarna kwam op onze slippers doen. We hebben nog wat geleerd over de Anangu (het Aboriginal volk dat leeft bij Uluru) en hun gewoontes. Na de lunch mochten we weer de bus in voor nog een 4 uur durende rit naar Kings Canyon. Daar aangekomen een duik in het zwembad en toen naar het kamp. Dit keer waren wij niet de enige die niet in een swag wilden slapen (want de dingo's liepen op nog geen 2 meter afstand) dus werden er uiteindelijk een aantal tentjes geregeld. Weer eens een andere accommodatie soort!! :D. Na weer een kampvuur ons tentje in gedoken en de volgende ochtend ging de wekker om: jawel! half 5.

Die ochtend hebben we een wandeling gemaakt van (weer) 3 uur door Kings Canyon. Hier hebben we de zon op zien komen boven de Canyon, weer erg mooi! Een hele mooie wandeling waarbij we de steile wanden goed hebben gezien en door de Garden of Eden zijn gelopen. Deze wandeling was toch wel weer erg vermoeiend (zeker met de spierpijn die we hadden van de dag ervoor!!). Na deze wandeling hadden we om 10 uur onze lunch en toen de bus in om terug te rijden naar Alice Springs, wat toch wel zo'n 5 uur duurde. Daar aangekomen wat boodschappen gedaan en op bed gevallen. De benen wilden niet meer!!

Vanuit Alice Springs zijn we de bus in gestapt om 8 uur later de bus uit te stappen in Coober Pedy. Dit is een oud mijnwerkersstadje en opalenzoekerij waarbij 50 procent van de mensen onder de grond leven. Dit hebben wij natuurlijk ook even uitgeprobeerd dus hebben we die nacht onder de grond geslapen. Erg apart maar ook erg leuk! En heerlijk koel!

Toen weer de nachtbus in voor 11 uur naar Adelaide. Hier zijn we een uur geleden aangekomen. Hier slapen we vannacht en dan is onze reis ten einde :(.....

Wat we heel erg gaan missen is:

- het reizen zelf... lekker niet werken of studeren!!! :D

- tim tams!!!

- de lekkere warme zon

- steeds weer een nieuw avontuur/nieuwe dingen zien

- nieuwe mensen van overal op de wereld ontmoeten

- wit casinobroodje chocopasta: onze standaardontbijt en lunch!

- chocoladecake!!!

Waar we stiekem toch wel naar uitkijken:

- kleding die inonze kast ligt!!!

- tandenborstel bij de wastafel/ shampoo in de douche

- alleen slapen ( niet meer met minstens 6 personen op een kamer)

- niet meer hoeven sjouwen met die loodzware backpacks!!!!!

Maar nog het meeste: OM JULLIE ALLEMAAL WEER TE ZIEN!!!!!

Wij maken er nu nog een leuke dag van en stappen morgen in het vliegtuig, zo'n 30 uur later zjin we dan op Schiphol! Tot dan of tot heel snel!!!

Wij willen jullie nog bedanken voor al jullie leuke reacties op onze site, dit was super om steeds weer te lezen!!!

Veel liefs van ons!!!!!

gj @night

last but not least!
leuk verhaal , denk dak de eerste ben die hem lees:P

Iris B.

Meiden! Maak er nog een hele leuke dag van en een goede reis toegewenst!

Kus Iris

Zyrhea

Lieve meiden, jullie ook bedankt voor alle leuke, spannende en grappige verhalen en dat we allemaal met jullie 'mee konden reizen'!! Een hele goede reis en tot aan de overkant;)
xxxx

Annemieke

Jullie zijn nog aardig actief geweest de laatste dagen zeg! Mooie foto's weer!! Over twee dagen staan jullie gewoon op Schiphol, jeej! Het was super dat we op deze manier met jullie mee konden reizen! Heb genoten van de leuke verhalen en foto's!
Goeie reis en doe voorzichtig!
Tot vrijdag, heb er zin in!

Kus

Zusje

Weer een mooi verhaal, blij dat het de laatste is hihihi.. foto's zijn adembenemend.. ben benieuwd hoe de andere (neem aan dat dti niet alles was!) zijn geworden!.. maar eerst knuffelen vrijdag!!!
Kijk er naar uit zusje!!!
Knuffels en goede reis mochten jullie dit nog lezen..

Jolan

Mijn lieve Aussie dinnetjes,

Wat een leuk lang laatste down under verhaal!!!

Oh oh zit het avontuur er zo goed als op.
Snap dat jullie alle mooie dingen gaan missen. Wij hier jullie jaloersmakende verhalen ook uiteraard maar... nog 1 dagje werken en ik zie jullie gewoon weer.
Zo leuk want 2 mokkels in NL en 2 in Aussie is toch niet compleet zijn hoor!

Hele goed terugreis en tot vrijdag!!!

Knufxxx

Pieter

Nog maar 1 nachtje slapen en dan zie ik je weer zusje:D Kijk er naar uit.
Leuk die dingen om te lezen die jullie zouden missen.
Nu nog die super lange terugreis

Tot morge
(K)