Campertje - 3
Hello everyone!!
We are so used to speak english to eachother that we will write this story in english. During the tours we speak a lot of english because there are not so many dutch people. When we finished the tours we sometimes speak english to eachother.
Well.. laten we gewoon verdergaan in het nederlands, anders zitten we hier morgen nog te tikken ;)..
Zoals jullie in het vorige verhaal hebben gelezen zijn we een piratenboot (de Solway Lass) opgegaan. (Een echt piratenboot, want ze drageneen piratenvlag, als enige boot in Australie hebben ze toestemming gekregen van de overheid!!)Aangekomen kregen we een rondleiding op de boot en onze kamer te zien, wat heerlijk: weer een bed!! Bij de rondleiding hoorde ook het laten zien van de badkamer met instructie: 2 minuten douchen, 1 keer per dag. Ehmmm.. dat was wel erg lastig!! Ook kregen we te horen dat het s'nachts weleens erg koud kon zijn, omdat de airco alleen aan en uit kan, geen temperatuur regelaar en iedereen moest maar een trui aantrekken als die het koud had. Dus wat deed Marlies...
Toen de haven, heerlijk gevaren, windje in ons gezicht, sterren aan de hemel. Wat willen we nog meer?? De volgende ochtend na de heerlijk koele kamers kwamen we buiten waar het snikheet was. Bikini aan en liggen maar! We zijn gevaren naar Whitehaven Beach, het op 1 na mooiste strand van de wereld. En wij geloven ze!! Super wit strand en helder blauwe zee. Vanaf het strand hebben we een bushwandelingetje gemaakt, waar we weer veel van Marlies vriendjes tegenkwamen (zie foto) en uitzicht hadden over het eiland. Snel doorgelopen, want het was veel en veeeels te heet!! Op het strand onze mooie stingerpakken (het is kwallenseizoen, en zonder zo'n charmante wetsuit mag je niet het water in) aangetrokken en snel het water in. Niet dat dat erg verkoelend was met zo'n pak, maar toch iets beter! Terug op de boot hebben we als echte piraten een ropeswing gemaakt! Touw vasthouden en alleen nog een kwestie van op tijd loslaten ;), dan is het: PLONS!! Natuurlijk probeer je dit op je charmants, wat niet altijd even goed lukt..
s'Middags de zeilen gehesen, Marlies bedankt voor je werk! Jeannette heeft genoten om je te zien zwoegen! ;). Heerlijk genoten van de wind door onze haartjes terwijl we comfortabel in het net in de punt van de boot lagen. s'Avonds een poging gedaan om nogmaals onder de sterren te slapen. Dit keer waren we echter niet voorzien van heerlijke matrasjes. Oftewel, na een tijdje gingenwe tochnaar ons heerlijke bedje toe! Ach, leuke poging ;). De volgende ochtend, beetje last van spierpijn, gevaren naar een hele mooie snorkel plek. Jeannette is hier het water in gegaan (uiteraard weer in een zeer charmante outfit) en heeft genoten van alle mooie vissen. Superveel vissen in alle kleuren die recht voor der zwommen. Het koraal was op deze plek erg grauw, wat betekende dat de boot naar een andere plek is gevaren en daar konden we opnieuw snorkelen. Hier was het koraal echt super mooi. Veel kleuren en verder eigelijk niet te beschrijven. Met een geleende onderwatercamera foto's gemaakt, hopelijk kan ze die laten zien terug in NL. Tijdens het snorkelen heeft Marlies heerlijk genoten van het lekkere zonnetje en heeft nog even piraatje gespeeld met enkele andere piraten aanwezig op de boot.
s'Avonds begon dan het heuse piratenfeest! De verkleedkist ging open en toen konden we onszelf mooi maken. We moeten zeggen: we zijn ervan opgeknapt (anders doet 1 van jullie het wel!!). De volgende ochtend regende het knetterhard, veel wind, maar wel weer leuke ervaring! Op de planning stond weer een bushwandeling, natuurlijk doen wij mee! Regenjassen aan en daaronder... Na de bushwalk zat ons piratenavontuurtje erop, terug naar de haven en terug naar onze Jucy.
We hebben nog 2 nachten in Airlie Beach geslapen, weer heerlijk gewinkeld en lekker relaxed na onze avonturen. De volgende dag naar Townsville gereden, waar het ons weer eens was gelukt om te verdwalen. Hier een nacht gebleven en toen doorgereden naar het binnenland. Na een overnachting in Millaa Millaa hebben we een stuk watervallen circuit gedaan. 3 supermooie watervallen gezien en daarna langs een meer gereden. Helaas geen schildpadden gezien. Nu zijn we in Atherton en we gaan hier nog veel meer moois zien, maar dat is voor de volgende keer!! ;).
Liefs van ons!
Super verhaal weer.. hele leuke foto's ook! vooral leuk dat het er zoveel zijn.. Jullie zien er allebei top uit! en het landschap woww!!!
Die spinnen mogen jullie alleen daar laten!
Het zonnetje begint hier onderhand ook weer te schijnen.. nog wat vrieskou in het vooruitzicht maar de lente komt.. dus als jullie wat warmte meenemen over 4 weekjes dan wordt het hier miss ook nog wel wat.. Wij zijn ook wel toe aan zo'n kleurtje!
Het werk, stage, school etc. gaat hier trouwens gewoon lekker door, maak jullie vooral geen zorgen om ons:P
Geniet er nog van... wil niet lullig doen maar voor je het weet is het weer voorbij!
Dikke knuffels van mij en tot snel
Heerlijk om weer een verhaaltje te lezen...
Ik kan uiteraard voor de herhaling niets anders zeggen dan leuk leuk leuk!
En wat een jaloersmakende foto's (op het spinnetje na dan)
Meiden niet leuk voor jullie maar ik ben aan het aftellen tot jullie er weer zijn ;-)
Knufxxx
He meisjes!
Mooi verhaal weer.... ik denk die gaan de laatste weken rustig aan doen maar dat had ik goed mis;)
Heerlijke story weer hoor! Jullie spreken al een aardig woordje engels...had niet anders verwacht!:)
Meiden ik ga volgende week met vakantie dus daarna ga ik weer genieten van jullie verhalen en foto's !!!
Have fun!!!
Xx
Hai meiden wat een fantastische reis is dit toch. Ben echt wel jaloers hoor! Jullie zien er gezond uit. Wat een prachtige natuur hebben ze daar toch. Leuk hoor op dat schip. Jullie kunnen straks terug kijken op een schitterende tijd. Veel liefs Henk,Stefan en Mir XXXXX
En WEERRRRRRRRRRR is het jullie gelukt om mij jaloers te maken!!!!!! Die foto's, echt WAUWWWW!!!!Wat een prachtig land,behalve die spinnen en kwallen dan natuurlijk.
Dit is echt een reis om nooit meer te vergeten zeg!!!
Geniet van jullie laatste Australische weekjes, het word straks vast afkicken want het is hier echt zó gewoon.....
Liefs en hele dikke kus Annette
Hoi piraatjes!
Wat een avonturen toch weer! Het houdt maar niet op:)! Ben heus niet jaloers ofzo! Ik ben stiekem wel al aan het aftellen tot 2 april! Máár eerst nog lekker een paar weken volop genieten daar! Inmiddels zijn jullie bijna camperloos denk ik?! Veel plezier nog in Cairns en natuurlijk in Darwin!
Liefs!