New Zealand - Part 2

Na onze avonturen van de eerste week in het mooie Nieuw Zeeland hebben we deze week ook weer veel leuke dingen gedaan!!

Vanaf Taupo zijn we doorgereisd naar het afgelegen River Valley, onderweg gestopt voor een wandeling door het Tongariro National Park, een park met 3 grote vulkanen, waar we weer prachtige watervallen hebben gezien! Aangekomen in River Valley kon de bus niet bij de lodge komen dus moesten we een stuk lopen. De lodge lag in een prachtige natuur met de rivier pal voor de lodge langs, waar we de volgende dag gingen White Water Raften!!! :D .. Deze keer was het fleecetrui aan, wetsuit aan, trui aan, schoentjes aan, reddingsvest aan en helm op onze lieve hoofdjes! Ademhalen was volgens de gids niet noodzakelijk dus het reddingsvest werd nog maar even aangesnoerd en het water in! Onderweg nog wat veiligheidsinstructies gehad, wat moet je doen als je uit de boot valt etc. Erg handig.. toch Jeannette?? ;)... De rivier met watervallen heeft 'grade 5' (van de 6 grades die een rivier kan hebben) dus behoorlijk wild!! Nog voor de eerste watervallen, op een punt dat er nog niets kon gebeuren ging Jeannette te water (volgens haar kon ze er niets aan doen doordat er een zware man bovenop haar sprong en haar de boot uit duwde). Zelf de instructeur schrok toen ze klem kwam te zitten tussen de rotsen en de boot, maar geen paniek.. altijd blijven lachen!! :D Toen kwamen de eerste watervallen, die vonden wij al behoorlijk heftig, maar dit bleek pas 'grade 2' te zijn. We kregen complimenten dat we goed konden peddelen, maar het sturen ging ons niet zo heel goed af, daarom kwam het punt dat we achteruit van een waterval afgingen. De instructeur vond dit niet zo goed idee (bleek uit zijn gegil!) doordat hij nu zelf voorop zat. Erg gelachen, maar het gegil konden we er boven uit horen. Marlies zat voorin de boot en heeft heel wat water gedronken, maar sommige watervallen waren zo steil dat opeens iedereen voorin op de bodem van de boot zat. Onderweg gestopt om van een hoge rots af te springen en bij enkele rustige stroomversnellingen mochten we uit de boot om te bodysurfen. Jeannette kreeg het zelfs voor elkaar om in het rustige water te verdwalen, dus kreeg zij een prive ritje onder de kano terug naar de boot. :D.. Na deze ochtend hadden we overal spierpijn en werd het lopen een beetje lastig. Helaas hebben we voor jullie nu geen spectaculaire foto's, maar die kunnen jullie in NL bewonderen!!

Na de rest van de bus 4 uur te hebben laten wachten (aangezien wij de enige twee stoere mensen in de bus waren die gingen raften!) zijn we doorgereden naar Wellington. Hier kwamen we s'avonds aan en de volgende dag met de ferry van Wellington (Noordereiland) naar Picton (Zuidereiland). Daar doorgereden naar Nelson.

Vanaf Nelson hebben we Kiwi even gedag gezegd en zijn we zelf naar het plaatsje Marahau gereden, dit is de ingang tot het Abel Tasman National Park. We hadden er even niet aan gedacht dat er in dit stadje wel eens geen supermarkt kon zitten, gelukkig vertelde de chauffeur het ons onderweg en konden we nog snel de bus uit springen om wat boodschappen te halen. Aangekomen en even heerlijk genoten van de rust in plaats van de kakelende mensen in de bus ;)...

De volgende ochtend vroeg met de watertaxi (lees: tractor met aanhanger waarop de boot ligt, de tractor rijdt het strand op en dropt de mensen (vanaf het begin gekleed met reddingsvest) in het water) naar Tonga Bay. Onderweg langs Split Apple Rock en Tonga Seal Island gevaren (inderdaad hier liggen zeehonden op de rotsen). Toen aangekomen in Tonga Bay en begon onze zware wandeling. Bikkels als we zijn hebben we 20 km gelopen door het regenwoud en langs de kust. In de zon en de regen. Geklommen, geklauterd, net niet gezwommen en gewandeld uiteraard. We zijn langs hele mooie stranden gekomen. De kapitein van de boot vertelde ons dat we nog wel de 'low tide' (laag water) route konden nemen, achteraf had hij gelogen. Dit bleek toen wij vrolijk aan het wandelen waren en opeens bij de zee aankwamen. Dus daar gingen we klauterend over de rotsen naar het strand, stukje lopen, schoentjes uit en door het water het laatste deel. Schoentjes aan en de wandeling kon weer verder gaan.. volgende keer 'high tide' route! Na 4,5 uur kwamen we aan bij Anchorage, hier de watertaxi terug genomen naar Marahau. De spierpijn van het raften heeft nu plaatsgemaakt voor de spierpijn van de lange wandeling.

Vanaf Marahau terug naar Nelson en vanaf daar verder met de Kiwi bus naar Westport. Onderweg hebben we nog een wandeling gemaakt langs Lake Nelson. De volgende dag door naar Lake Mahinapua, onderweg weer wat wandelingen gemaakt. Natuurlijk hebben we even een kijkje genomen bij de Pancake Rocks, de rosten die lijken op grote stapels pannenkoeken (waren ze maar echt!!! mmmmmmm....). In Greymouth hebben we inkopen gedaan voor het gekostumeerde feest van die avond. Het 'thema' was: maak iets van plastic, dus de vuilniszakken werden ingeslagen!

Aangekomen in Lake Mahinapua hebben we snel een kijkje genomen bij het meer en bij het strand, toen toch snel naar de kamer om aan onze outfits te werken. Wij dachten, laten we ons land vertegenwoordigen!!! De foto zegt genoeg!! :D (hopen we, anders waren de outfits wel erg drastisch mislukt... :s). Een erg leuke avond gehad met heel de groep, maar helaas geen prijs gewonnen met onze outfit :(.

Net aangekomen in Franz Joseph, hier gaan we weer veel leuke dingen doen. Maar wat... lees dat de volgende keer!!!! :D

Groetjes en liefs!!

roel en els

Hoi meiden
Wat een verhaal weer, heerlijk om te lezen! Wat zijn jullie avontuurlijk bezig. Ga zo door en houd ons op de hoogte.
Veel liefs van ons 4ren.

Annemieke

Wat een spannend verhaal van dat raften! Stoer dat jullie dat gedaan hebben! Ben benieuwd naar die foto's:)! En die stranden..die zien er ook echt geweldig uit!!

Genietze!
Liefs!

Anneke

Marlies!

Wat een actie beleven jullie daar toch! Komt vast terug als een survivor...haha;)
Waarschijnlijk ook als een neger of valt dat allemaal wel mee? Die outfits zijn geweldig!
Ik ben druk aan het leren voor me tentamens:( En vanavond met nikki marc en de rest naar vrienden van Amstellive we zullen een biertje op je drinken;)!

dikke kus

Marielle

He chica´s,

Ik zou zo een ticket willen boeken!!!;)
Die foto's zijn ook weer super mooi! Jullie zijn echt bikkels hoor dat jullie gaan raften op grade 5 water!! En al die andere mensen gewoon 4 uur laten wachten...haha echt iets voor jullie! En dan ook nog zo'n mooie carnavals outfit...geweldig!!!:)

Hoe staat het met de timtams? Missen jullie die al in NZ of hebben ze ze daar ook?;)

Veel plezier in Franz Joseph!!!

Dikke kus en knuf!!

Marielle

By the way; jullie zitten al op 46% en hebben nog 68 dagen!!!!:)

Jolanda

Hoi dinnetjes,

Heb weer heerlijk genoten van jullie verhaal! Vooral het eerste deel :-)
De pancake bergen solliciteren bij terugkomst naar een etentje op de pannenkoekenboederij met zijn vieren ;-)
Begrijp alleen niet waarom jullie geen prijs hebben gewonnen met jullie outfit, het overtreft bijna mijn carnavals kostuum van dit jaar.
Meiden have fun!!!

Knufxxx

Annette

Leuk, weer een verhaal van jullie!!
Wat maken jullie waanzinnige dingen mee zeg, zeker dat raften.... echt stoer!!!!!!
En die 20 km lopen wij ook hoor, maar dan in 4 avonden!!!!

Heel veel liefs uit HIAmbacht

mirjam

Jullie beenspieren zullen na deze lange vakantie wel goed ontwikkeld zijn. Jullie klimmen en klauteren wat af. Hartstikke leuk hoor! Leuke outfitjes knap gemaakt! Dat raften lijkt mij ook wel wat hoor! Ben benieuwd naar de foto s. Meiden veel plezier de komende tijd. Liefs Henk,Stefan en Mir

opa en oma Zwep

Lieve Marlies
Wat een prachtige mooie foto's weer zeg!!!!
Jullie zijn bijna op de helft, wij gaan al beginnen met aftellen hoor.....
Liefs van opa en oma Zwep

Ellen en Richard

Goh, we zitten ademloos mee te kijken, we hebben zelf ook heel wat hoeken van de wereld gezien maar Nieuw Zeeland is echt een verhaal apart, wat is het daar prachtig. Wat moeten jullie daarvan genieten, knijp je jezelf wel eens of je niet in een film rondloopt? We zijn benieuwd hoe jullie het verder ervaren, blijf maar foto's maken en ons de ogen uitsteken. Groeten Ellen en Richard, Davy en Ilse.

GJ

Marliesjee ik dacht dat jij altijd het mietje van de familie was, degene die niks durft, degene die al stond te beven als je van de 1meter duikplank of moest........hmm hieruit blijkt dat ik niet geheel gelijk heb:P
leuk verhaal, keep up the good work!

Denise

Wat een verhalen! Ik moest het weer even helemaal bijwerken :D. Wat doen jullie toch ontzettend veel leuke/mooie/stoere dingen! Heel veel plezier nog!

Opa en Oma Spaar

Twee Hollandse kaaskoppies
zijn danig in hun noppies.
Ze zijn zonder morren
zomaar Aussies geworren.
Net waren we daaraan gewend
of ze maakten bekend,
het is geen liegen
dat ze nu als Kiwi's vliegen.
Lieve grieten,houd het fijn en blijf genieten
kom over een aantal weken veilig en vlug
als twee vliegende Hollanders terug
ondertussen,blazen we vele kussen vangen
Heb het nog fijn met elkaar,
dat wensen opa en oma Spaar.