Sydney - Part 1
Na een busritje van 12 uur vanuit Melbourne zijn we eindelijk aangekomen in Sydney! Als je in Sydney bent moet je natuurlijk het Opera House en de Harbour Bridge zien. Daar gingen wij dan ook gelijk een kijkje nemen! Dat kijkje nemen werd een 'snel' kijkje nemen, want we waren toch nog best wel moe van de reis. Het hostel waar we deze keer verbleven was wel even wat anders dan we gewend waren. We werden in een soort achteraf schuurtje geplaats, dit was een gemengde kamer met maar liefst 14 personen. Ook aan de 14 personen en de vieze douchse waren deze twee uiteraard zo weer gewend.
De volgende dag besloten deze bijna geintegreerde backpackers in Australie een tripje naar de Blue Mountains te ondernemen. Zelf uitgezocht, dit bespaard weer geld, en ging boven verwachting goed. We namen de trein naar Katoomba, de ' stad' van de Blue Mountains. Vandaar gingen we opzoek naar de Three Sisters (rotsformaties in de Blue Mountains), te voet uiteraard. Het was een lekker warm dagje en de Three Sisters waren dan ook zo gevonden. Erg indrukwekkend!! Vandaar uit besloten we een wandeling te maken. Jeannet had niet voor niets voor haar stoere bergboots aan! De wandeling was erg mooi en hebben veel mooie uitzichten gezien. Op het midden van de wandeling besloten we het steilste treintje ter wereld(gaaf!) naar beneden te nemen. Ja.. naar bedenen, wat daar de gevolgen van waren komt later! Vervolgens een aantal kilometer doorgewandeld, toen we er bijna waren kwam het punt waarop we weer om hoog moesten! Dit was een hele steile trap (Giant Stairway) van maar liefst 900 treden!!! We hadden misschien toch het treintje omhoog moeten nemen:)! Haha! Gedurende de Giant Stairway kwamen we nog onverwacht op 1 van de Three Sister terecht. Helemaal top!! Een erg vermoeiende (we hebben nog steeds geen conditie ondanks alle wandelingen) maar super gave dag in de Blue Mountains. Gelukkig konden we uitrusten in de twee uur durende treinreis terug naar Sydney.
We hadden met kerst een heerlijk warme dag verwacht, met relaxen op het strand, in het park of waar dan ook! Dit werd echter anders dan verwacht door de regen. We hebben daardoor ook niet veel gedaan, behalve lekker veel gegeten en wijn gedronken! 2e kerstdag kennen ze hier niet echt, ze noemen het hier Boxing Day! In de haven zou een zeilrace gehouden worden, alleen die hebben wij nooit gezien. Iedereen is op deze dag vrij en de uiterverkoop begint, dat betekend superdruk in de stad!! Een poging tot shoppen is ons dan ook niet echt gelukt door de drukte!!
Na al het eten met de kerst werd het weer tijd voor een wandeling! Deze keer gingen we naar de Wentworth Falls in de Blue Mountains. Nog steeds regen, maar in de regen is het regenwoud op z'n mooist! Prachtig! Vanaf het uitkijkpunt zag je de waterval niet, omdat de wolken zo laag hingen! Dus we besloten we een wandeling te maken naar de waterval (wat we toch al van plan waren trouwens)! We hebben een wandeling gemaakt langs de rosten en door het regenwoud waar we onderweg verschillende watervallen tegen kwamen. Echt een heel mooie wandeling! Ondanks de regen af en toe, was het aardig warm, dus besloot Jeannette wat verkoeling te zoeken onder 1 van de watervallen (zie foto!!!). De wandeling deden we sneller dan verwacht, dus besloten we erg nog 1 achteraan te doen!! Dit keer over een pad dat niet meer helemaal intact was, dus we moesten echt door de bush! In totaal zo'n 10 kilometer gelopen, met heel veel trappen en beklimmingen! We voeren onze spieren nu wel!!
Verder hebben we nog wat rondgelopen in Sydney, maar dat zullen we de komende dagen nog veel meer gaan doen! Dus daar horen jullie volgende week wellicht meer over! We besloten op onze laatste dag in het hostel onze was te gaan doen! Achteraf gezien niet zo slim, want het regende. Nu zitten onze backpacks vol met natte was! Maar ach... dat komt ook wel weer goed! Misschien zijn we toch nog niet zulke ervaren backpackers als we zelf dachten?!! ;)
Liefs van ons!
FIJNE JAARWISSELING!!
Hey ladies! Jullie wandelen wat af daar! Wel super om te horen dat alles goed gaat en dat jullie zo goed kunnen plannen(de was):p! Jullie ook een hele fijne jaarwisseling, dikke kus
Meisjes, leuk weer een verhaal :-)
Oh oh echt heel gaaf wat jullie allemaal voor moois zien daar! Wat een super leuke foto's ook weer...
Bij terugkomst (niet aan denken) kunnen jullie meteen de Nijmeegse 4-daagse gaan wandelen na al dat lopen daar, al is het uitzicht dan stukke minder uiteraard.
Hoop dat jullie kleertjes snel droog en fris zijn!
Nogmaals fijne jaarwisseling alvast.
Knufxxx
hallo meiden
Leuk om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben.
Hartstikke leuke foto s. Jullie zien er goed uit. Nog niet verliefd geworden daar? Veel plezier en fijne jaarwisseling Henk, Stefan en Mir XXX
Hallooooooo, leuk jullie weer te zien en lezen!!!!
En weer mooie foto's zeg, jullie zien echt waanzinnig mooie dingen!!!
Renee zat foto's mee te kijken (vandaar haar reacties) ze vind het bv ook maar raar dat je met én kerstmuts én zonnebril tegelijk op zit.......
We zijn hier inmiddels sneeuwvrij, vanavond ging het regenen!!Nu maar hopen dat het oudjaarsavond droog is, want er moet weer heel wat afgestoken worden(en deze keer niet in de vuilncontainer he!!!)
Hele gezellige jaarwisseling meiden....geniet ervan!!!
Liefssssssss Reneetje,Mark,Nils en Annette
Ongelofelijk weer... klinkt fantastisch! Jullie ondernemen lekker veel... :)
Zie hierboven dat iemand anders er ook al geïnteresseerd in is, maar eh... ontmoeten jullie daar ook veel leuke mensen? Met al die backpackers kan dat toch ook bijna niet anders? Tell us, haha!
Geniet nog maar lekker van Sydney... enne, met oud en nieuw dus daar!!!? Dat moet ook gaaf zijn :). Kijk weer uit naar de volgende verhalen!
Hey schoonzusje en friend :)
Klinkt fantastisch wat jullie allemaal aan het doen zijn! Aardige wandelingetjes...!
Ben benieuwd naar jullie trip met de camper, zal ongetwijfeld ook onvergetelijk worden.
Hopelijk wordt het snel weer zonnig en droog bij jullie!
Geniet er van en een goede jaarwisseling daar!
Kus!
Hey mokkeltjes!
Mooi verhaal....! Op naar Part 2 :)
Nog 2,5 uur en jullie zitten alweer in 2010! Heel veel plezier enneh jullie mogen best een glaasje extra drinken na al dat sportieve gedoe hoor:) Jo en ik drinken uiteraard vanavond voor 4 zoals afgesproken dus lijkt me dat jullie dat ook even doen;)
Dikke kus!
Whaaa jullie zitten al op 26% van jullie reis zie ik net!! Time flies and we all can see that you are having fun;)
Hai meiden, ten eerste natuurlijk de aller beste wensen voor 2010!!!!
Marlies, je hebt ons horen "gillen", maar dat was dus een kamer vol "gelukkig nieuwjaar" roepende famile!!!!
We hebben op internet jullie vuurwerk spektakel gezien, geweldig zeg!!!
Maarrrrrrrrrrr in de Refter hadden we ook een mooi showtje hoor, met een extra spektakel van je vader met omvallend vuurwerk!!!
Heel veel liefs uit HI Ambacht
Hoihoi, wat een verhalen om jaloers op te worden oud collegaatje, nog de allerbeste wensen, heb op tv wat
beelden gezien van al dat vuurwerk in Sydney geweldig!!Ben reuze benieuwd wat jullie nog meer gaan doen enne hier is het erg koud aan het worden,
groetjes, Monique
Lieve nicht en vriendin,
Allebei een heel mooi 2010, zo wij kunnen volgen is het nieuwe jaar al heel bijzonder begonnen voor jullie.
De reisverhalen zijn erg leuk en de jalouzie stijgt per verhaal.Geniet en laat dit land tot in al je porieen tot jullie binnendringen.Veel liefs.
Hé lief oud buurmeisje van ons, en natuurlijk hallo vriendin van ons oude buurmeisje,
Wat maken jullie daar een mooie reis!!, om bijna jaloers op te worden, maar ja wij kunnen sneeuwballen gooien!!(althans in het noorden en oosten van nederland, hier in Noordwijkerhout en omgeving is het meer blij dat ik niet weg glij!!)
Namens Ed, Marc, Natasha en mijzelf
GELUKKIG NIEUWJAAR!!, GENIET VAN ALLES EN KOM HEEL TERUG!!
Knuffels
Renate