Ons weekje Melbourne

Voordat we met ons verslag beginnen willen we eerst even iets zeggen......

Wij Jaloers???? Die vraag horen we vaker.. maar.. hebben jullie de foto's niet gezien?? 30!!!! graden en zoveel mooie dingen, ons krijg je niet jaloers met een beetje sneeuw hoor!

Tongue out

De eerste dagen van de week zijn we Melbourne gaan verkennen, wandelingen door de stad, leuke en mooie dingen gezien zoals jullie kunnen zien op de foto's. Niet van alles staat er een foto op de site.. we houden nog wat voor jullie tegoed als we terug zijn ;)..

We zijn al echte backpackers (= goedkoop goedkoper goedkoopst), dus hadden we een deal afgesloten waardoor we wat goedkoper konden overnachten.. Dit betekende alleen dat we in 3 verschillende hostels verbleven. Ja inderdaad.. sjouwen met die backpack! Maar dat was geen probleem, die supermooie dakterrassen met een geweldig uitzicht over de stad wilden we echt niet missen!! En dan ook nog van het uitzicht genieten vanuit een heerlijk luie schommelbank!! Al jaloers???

We hebben hier in Melbourne de Old Melbourne Gaol bezocht. Dit is de oudste gevangenis van de stad, waarvan nog een deel overeind staat en nu een museum is. Hiervan zien jullie ook een aantal mooie foto's!

Op woensdag was het 39, JA 39!!! graden, erg warm, zeker in een overvolle tram die ons bracht naar het strand in St. Kilda.Maar goed, ons krijg je niet klein. Lekker afkoelen in de zee, Ja zelfs Marlies ging kopje onder en het water is hier nog geen 28 graden zoals in Cairns zal zijn! s'Avonds naar Queen Victoria Night Market, hier kon je verschillende dingen eten en drinken, waaronder Dutch Pancakes (zijn poffertjes, maar dat kunnen ze hier niet uitspreken!) en heerlijke cocktails. Ook was hier allemaal kleding en tassen etc te koop. We hebben ons nog in kunnen houden... met de kleding dan......

Op vrijdag hebben we een heerlijke bbq gehad.. zie foto's voor meer info!

Op zaterdag de grote tour van de week. Phillip Island!We werden s'ochtends, heerlijk om half 11, opgehaald bij het hostel en zijn toch richt Phillip Island gereden, onderweg een stop voor een lunch (en nog even TimTams ingeslagen) en daarna een wildpark bezocht. Hier mochten we wallabies en kangaroos voeren en aaien. Zo ontzettend lief!!!! In dit kleine park zaten ook koala's, die we nu van dichterbij konden bekijken. Daarna doorgereden naar de Nobbies, vanaf de kust kan je met flinke verrekijkers naar een rots kijken waar zeehonden op zouden moeten liggen. Onze gids gaf al aan dat ze er waarschijnlijk niet zouden zijn of we ze in ieder geval niet konden zien, gelukkig hebben wij ze al op Kangaroo Island gezien! Wel waren er kleine pinquins in hun kleine huisjes/holletjes te zien. Heel schattig! Na een lekker pizza gingen we dan naar de Penguin Parade (de attractie van Phillip Island). Na 2 uur kou kleumen ging dan eindelijk de zon onder en begon het. De pinquins die de hele dag op zoek zijn geweest naar eten in de zee komen het strand op gewaggeld, in groepen van soms wel 50. Ze schrikken van de ongeveer 2000 mensen die op tribunes naar ze zitten te kijken en rennen (waggelen) terug de zee in. Daarna doen ze nog een poging, redden ze het of gaan ze weer terug de zee in? Dat verschilt per groep. Als ze eenmaal het strand op zijn gaan ze naar hun huisjes in de 'duinen'. Na een aantal groepen te hebben gezien op het strand hebben we wat rondgelopen door de' duinen' waar we op zo'n 2 meter afstand van ze staan. Ze zijn echt super schattig en wat een geluid dat ze maken. Erg lachwekkend! Heel leuk om dit meegemaakt te hebben, maar we moesten binnen een uur alweer weg :(. Terug de bus in, terug naar Melbourne.

Zometeen vertrekken we weer naar een ander hostel, waar we morgen uitchecken. De busreis vanuit Adelaide naar de Grampains vonden we al erg lang (5 uur..) maar morgenavond vertrekken we met de bus richting Sydney, die zal er 12 uur over doen! Ach ja, scheelt een overnachting dus dan moet je er iets voor over hebben!

Ons volgende bericht komt dus vanuit Sydney! Maar die zal na de kerst zijn... Daarom:

FIJNE KERSTDAGEN!!!

Veel liefs van ons!!

Annemieke

Wat een leuk verhaal weer :)! En supergave foto's zeg!! Zo krijg je echt een indruk wat jullie allemaal doen! Jullie krijgen trouwens al een lekker kleurtje...en wat een warmte, 39 graden! Dat scheelt dik 40 met hier, haha! Ik zou inderdaad helemaal niet jaloers zijn want ik ben net naar m'n werk gegleden in de auto, helemaal niet leuk :( (het heeft vannacht wéer gesneeuwd). Leuk begin van de dag om jullie verhaal te lezen:)!
Goede reis naar Sydney en heeeeeeeeeeeele fijne dagen daar!

Dikke kus!!

Louise en Peter

Ha Meiden,

Wij zijn inmiddels al weer terug in een koud Nederland.
Was een overgang van ruim 30 naar vriespunt, maar goed ook dit went weer snel.
De verhalen geven een goede indruk van wat jullie allemaal uitspoken en de foto`s zien er gaaf uit!
de site staat bij mijn favorieten!
Hele gezellige dagen en een goed begin van het nieuwe jaar! Groet Peter en Louise

ruud

hey meiden klinkt allemaal erg goed!!ik heb vandaag de hele dag weer eens buiten gewerkt en dan kan je toch beter jullie temperatuur hebben!! ;) maar om jullie dan toch een heeeel klein beetje jaloers te maken ; ik heb vorige week wel een zeehond gezien ;) en dan was ik gewoon aan het werk ;) xxx ruud

Marielle

Lieverds, jullie ook hele fijne kersdagen gewenst!!
Maak er een mooi (en warm!!) feestje van! Ik zou deze witte kerst zo inruilen voor jullie avontuur daar hoor dus jullie hebben idd geen enkele reden om jaloers te zijn!

Mooi verhaal weer en geweldige foto's!

Dikke kus!!!

Iris B.

Heey Meiden!
Nou ik ben zeker jaloers hoor op jullie warme temperaturen! Hier is het super koud en heb daardoor een griepje opgelopen en ben snotverkouden! haha.. dus ik zou zeggen GENIET! van een kerst met zon ! :D

Fijne dagen!
Dikke Kus!

Jolanda

Hai hai chica's,

Wow mijn anti dieren dinnetjes helemaal in de ban van de Aussie animals! Heel leuk om te lezen en te zien.
Echt geweldig om jullie avonturen zo te volgen.
Wow en van jaloezie van jullie kant lijkt mij ook helemaal geen sprake wat zien jullie al bruin.

Meisjes, jullie ook alvast hele fijne kerstdagen!!!
Knufxxx

Denise

Jup, ik ben jaloers! Maar ik vermaak me ook wel hoor, met de sneeuw :p. Super cool die pinguins, dat lijkt me inderdaad een mooi gezicht! Het lijkt me wel vreemd om kerst te vieren met 30+ graden celcius, maar het zullen vast geweldige feestdagen voor jullie worden! Heel veel plezier nog en de beste wensen! xxxies

Marc

Ach... wat moeten jullie het zwaar hebben daar. Ik lees hier alleen maar dat iedereen 'jaloers' is... pff... waarom? Moet je die foto's zien!!! Die hebben jullie echt niet zelf gemaakt, maar gewoon als postcard gekocht en jezelf erin gephotoshopped. En dan die verhalen... wat jullie meemaken lijkt me alleen maar zwaar! Veel te heet, allemaal rotbeesten om je heen...

Ik ben echt niet jaloers.

Maar eh... een fijne kerst in ieder geval dan, ik hoop dat jullie het daar nog wel even uithouden in die nachtmerrie!

(nee, echt, ik BEN niet jaloers)

(A)

Caroline (J's. 'oud'-collega)

Hee meiden,

Wat een toffe reis! Jullie verslagen en foto's zijn super, alsof je het meemaakt.
Hele fijne feestdagen gewenst en een knallend oud/nieuw in Sydney!!!!!

Gert en Lisette

Meiden, vanuit een koud en glibberig Nederland een hele fijne Kerst.

xxxx

Annette

Hai Marlies en Jeanette
Wij zijn klaar voor kerst 2009.....vlees voor de gourmet is in huis, wijntje voor je pa ligt al koud!!! 2e kerstdag komen je pa, ma, GJ en P hier, dus ook de minifrikandelletjes, knackworstjes en stokbrood zijn gekocht!!!!
Ik ben wel benieuwd hoe jullie daar de kerst zullen vieren!?!?!?! Want zonder kou/sneeuw en gourmet zal het toch wel ff heel anders wezen!!!!!
Een kaartje sturen had dit keer geen zin, dus dan maar ff zo......

HELE FIJNE KERSTDAGEN in Sydney!!!!

Heel veel lieve groetjes van Nils, Mark,Annette en Reneetje

Fam van den Burg

Dag meiden,

We genieten van jullie reisverslagen. Hartstikke leuk!

Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar van Theo, Carla, Leonie + Thomas die hier kwam eten.

Tot mailse

Familie Mosselaar

Héle fijne Kerstdagen en een gelukkig 2010

Groetjes van Jan, Jolanda, Mathijs en Eline (die weer niet op kamp mee wil!!!!!)

cees en joke

hebben gezien dat het al bij jullie zover is wij wachten nog even maar zeker een heel gelukkig nieuwjaar en nog veel reisgenot .leuk en mooie fotos en reisverslagen hebben ze daar een oliebol anders nemen we er wel eentje op jullie veel groetjes uit lisse