Adelaide towards Melbourne
Goedenavond.. (voor ons wel!)
Vandaag een berichtje vanuit Melbourne!! We zijn hier gister aangekomen, maar we zullen weer even beginnen bij het einde van het laatste verhaal...
Na Kangaroo Island zijn we nog 3 dagen in Adelaide gebleven, hier hebben we het lekker rustig aan gedaan en nog even de toerist uitgehangen. Een aantal van de foto's staan erbij!
Op dinsdag was het plan om met dolfijnen te zwemmen.. gereserveerd.. om 5.15 uur ging de wekker.. JA! echt heel vroeg!! om 6 uur liepen we buiten, zeer bewolkt, regen en koud met onze bikini aan! Wij met de bus naar het strand, daar waren we om kwart voor 7, wachten tot iemand op ons kwam halen. 3 kwartier later kwam er iemand ons vertellen dat het niet door kon gaan vanwege het slechte weer. BALEN! s' middags werd het weer een stuk beter en zijn we zelfs (weer) een beetje verbrand.. Maar goed, we geven de moed niet op, zodra we de kans hebben doen we het nog!!
Op donderdag begon onze tour richting Melbourne, dit was een 3-daagse tour met 21 personen van weer veel verschillende nationaliteiten.We werden om 6.45 uur opgehaald en om 16.00 uur (ja, inderdaad meer dan 9 uur!!) kwamen we eindelijk aan in the Grampians. Een van de vele nationale parken hier in Aussie. We hebben we een stuk door het park gereden en zijn gestopt bij de MacKenzie Falls, hele mooie waterval!! Jammer van het weer, maar genieten doen we zeker! Vervolgens doorgereden naar The Balconies, waarvandaan een geweldig uitzicht over het the Grampians. Die nacht hebben we in stacaravans geslapen, natuurlijk weer in een stapelbed, zoals we nu wel gewend zijn.
Op vrijdag begonnen we met een autorit van 10 minuten (ja.. dat kan ook!) en hebben vanaf daar een wandeling (naja, eigelijk meer een zware beklimming ;)) van 4,5 km door de Grand Canyon van Aussie.. Heel er mooi, geweldige uitzichten en super om doorheen te lopen, kruipen, klimmen, klauteren etc. etc. Na deze beklimming zijn wij er toch wel achtergekomen dat onze conditie niet echt top is...
Toen op weg richting de Oceaan! Onderweg heerlijk gelunched en toen eindelijk gestart met de Great Ocean Road. Hier was onze eerste stop the Bay of Islands, vervolgens de London Bridge en daarna the Twelve Aposteles.. we kunnen hier eigelijk niet veel over zeggen, alleen: GEWELDIG!!! Heel erg mooi om te zien en zeer indrukwekkend. De foto's geven jullie een klein beetje een idee, maar eigelijk moet je het met eigen ogen zien!! Die avond weer een echt Aussie barbie (bbq) gedaan, en vervolgens overnacht in een hostel.
Vanaf die dag is ook onze nieuwe verslaving begonnen.. Het zal erg slecht zijn voor onze gezondheid, maar we kunnen er niet vanaf blijven! :(......... De Aussie TimTams.... HEERLIJKE chocolade biscuits!!!
De laatste dag van de tour zijn we verder gegaan met the Great Ocean Road, hier hebben we Loch Ard Gorge aangedaan. Weer helemaal geweldig, met een heerlijk strand. Helaas was het weer nog niet zo best dus zwemmen zat er niet in. Na Loch Ard Gorge de Great Ocean Road afgereden, met nog enkele tussenstops om koala's, surfers ;) en outlet stores te bekijken. Weer een dag met veel rijden, maar om 19 uur waren we aangekomen in Melbourne!! We waren erg laat, geen zin om nu nog boodschappen te doen en te koken, dus de MacDonalds heeft ons voorzien van een heerlijke maatlijd! :D
Vandaag hebben we de stad een beetje verkend, nu wel boodschappen gedaan en gekookt :P, en plannen gemaakt voor de komende dagen. We blijven nu ongeveer een week in Melbourne en daarna door naar Sydney!! Over ongeveer een week zullen we weer een verhaal erop zetten met onze belevenissen hier in Melbourne!
Veel liefs en groetjes van ons!!
(PS. Bedankt weer voor alle leuke reacties!! En.. we weten niet wie ons de extra foto ruimte heeft gegeven, maar heel erg bedankt!! )
Schitterend, zowel jullie reis als de foto's!
Fijn dat jullie ons op de hoogte houden, zo reizen we een klein beetje mee.
Groetjes
Hartstikke leuk meiden om jullie zo te volgen, je beleeft het gewoon een beetje mee.
Groetjesssssss
Hoi meiden , leuke berichten, ga zo door.
Tip , blijf die wandelingen/beklimmingen doen gezien de Tam Tams.:p
Wat weer een leuk verhaal en wat zijn de foto's mooi! Prachtig land! Met al die beweging moeten de cookies kunnen! Geniet ze verder, dikke kus!
Heey!
Klinkt allemaal weer helemaal goed hoor, jullie hebben het prima naar jullie zin in Aussie dus!
Die busreis.. phoe heey! Hahaa.. dat was een lange tocht, maarja toch de plek bereikt waar jullie graag heen wilde!
Koekies.. goh wat een rare verslaving :P! VOORAL met CHOCOLA... heel vreemd ;)! Haha..
Zoals hiervoor al werd gezegd, door die beweging kunnen jullie die koekies makkelijk hebben!
Kuss
Hey meiden,
Gezellig begin van de zondag! Mariel en ik hebben heerlijk samen jullie nieuwe story gelezen. Leuk leuk leuk. Wij lusten ook wel een TimTam ;-)
Jullie hebben nog genoeg tijd voor de dolfijnen dus neem aan dat dat ook wel goed komt.
Echt super foto's, wat een uitzichten, mis alleen nog een pica van die surfers ;-)
Nou meiden goede vooruitzichten een weekje Melbourne en dan Sydney, heel veel plezier.
Knufxxx
SCHITTEREND ZEG!!!!
Ik wil hier ook naar toe.........,die foto's echt wauwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Super hoor meiden om jullie zo te volgen, wist niet dat er zoveel moois te zien zou zijn in Australie
Hele dikke kus uit t koude HI Ambacht, volgens mij gaan we weer schaatsen in de kerstvakantie>>>jullie jaloers!???!?!
He en jullie ook alvast gezellige kerstdagen hoor, leuk gedaan met die foto van Jeanet
He mokkels!
Wat gaaf weer allemaal! Ontzettend mooie foto´s en wat leuk te lezen dat jullie zoveel al gedaan hebben... Op naar de volgende prachtige bestemming met nog meer mooie surfers;) Ik ga er uiteraard wel vanuit dat jullie na jullie tripje ook kunnen surfen he:P
Have fun in Melbourne en Sydney! Wij zijn absoluut niet jaloers hoor;)
Kussie!
Hoi meiden, nou ons kadootje wordt goed besteed zien we en ook wij genieten er erg van.... tja opbiechten dan maar, die extra fotoruimte hebben jullie van ons, dat maar velen ons voorbeeld mogen volgen !! :). Kennissen van mij waren vorig jaar ook naar Australië geweest maar jullie laten hele andere dingen zien, erg leuk! Zo reizen we fijn een stukje mee.
Nog veel plezier en we kijken weer uit naar het volgende verhaal (met bijbehorende foto's natuurlijk!!!
groetjes, EdwinJax en Maartje
Gaaf verhaal weer! hoe kouder het wordt hoe jaloers ik wordt op jullie. Vanochtend was het toch echt dikke winterjas, beenwarmers, wanten, dikke sjaal en nog steeds koud.. schaatsen zit er idd wel in dit jaar denk.
Maar goed.. dat zal jullie een zorg zijn gok ik hahaha...
Mooie foto's trouwens! erg leuk!
Ik kijk uit naar jullie volgende verhalen.. wel leuk trouwens dat iedereen vooral reageert op de koekjes hahaha eetse, genietse en maak er wat van!
dikke knuffels!!
Maartje
HET SNEEUWT HIERR!!!!!!! eerste dag...
Denk meld het even
Bofkonten! Jullie zijn toch in de gelegenheid om de prachtigste plekjes te zien, ondanks wellicht wat oncomfortabele reismomenten. Ik heb nooit geweten dat ook de kuststreek zo mooi was.
In Holland vriest het momenteel en ofschoon het 2 dagen droog en (redelijk) zonnig is geweest, is al aangekondigd dat er de nodige neerslag aankomt: lekker Hollands weer, dus. Sinterklaas is uit het land - eigenlijk een beetje jammer, want d.m.v. een gedicht kan je zo heerlijk uithalen....
In veel huizen zijn de kerstbomen inmiddels opgetuigd en als je 's avonds door de straten rijdt dan is de ene tuin nog 'lichter' dan de andere - tot bonte en kitscherige voorstellingen aan toe. Het lijkt wel of het ieder jaar meer moet zijn. Ik ben benieuwd op welke wijze Australië een alternatief heeft gevonden voor 'de donkere dagen voor Kerst'. Is het nog herkenbaar of focust het feest zich op 'eten'?
Holland houdt zich nog steeds bezig met de klimaatbesprekingen in Kopenhagen - Ramses Shaffy is begraven - de economie trekt weer een beetje aan en we maken ons op voor de jaarwisseling (nieuws in een notendop).
G`day marlies!
Even een berichtje van een recente ex-ozzie!! gehehe!
Wat is dit onwijs tof om te lezen!!
Kangaroo Island, zo te horen hebben jullie dezelfde tour gedaan als ik ook gedaan heb! En dan het lezen over de tim tams haha, ik had je er voor moeten waarschuwen, want nu je er kennis mee hebt gemaakt, kom je er niet meer vanaf:P Pas weer als je terug in NL bent, en je door je ingeslagen voorraad heen bent;-) haha!
Ik verlang onwijs terug naar daar, hier vriest het van de kou!! Is flink onder 0.
Zo gek, vorig jaar rond deze tijd vloog ik ook richting daar...
Dus geniet nog maar flink, voor je het weet zit je weer in het oersaaie NL, want ja.. als je beter weet, dan is NL echt niks!!
Liefs, Karen
Ja vanuit een sneeuwwit nl even een teken. Toen ik vanmorgen de gordijnen opendeed, en het was al 09.15 uur , zag ik een schitterend bedekte tuin met sneeuw!! kunnen jullie je uiteraard niet voorstellen, daar in het zomerse AUSTRALIE. erg leuk om alle berichten te lezen. Geniet maar volop, de tijd gaat snel. Veel reisplezier,
hallo meiden, leuk hoor om jullie zo te volgen. Schitterende foto's. jullie hebben al heel wat gezien in zo'n korte tijd, super.
Wij wensen jullie een fijne kerst en goede jaarwisseling toe en natuurlijk nog veel reisplezier!!!
groetjes, Jan,jannie,marieke en wouter
Lieve meisjes,
Vanuit een besneeuwd en ijskoud Nederland wensen wij jullie een blij en Vrolijk 2010.
Liefs en vele knuffels van Opa en Oma Spaargaren
Haiiiii, kan ik jullie nu ook jaloers maken!??!?!?!
Het heeft hier heel de dag gesneeuwd, zó mooi he, dat moet je gezien hebben!!!
Er is wel 20 cm sneeuw gevallen en dat maak je in Nederland niet vaak mee!!!!!
Gisteren wezen schaatsen....
Vandaag heel veel buiten geweest, sleeën en sneeuwballen gooien en natuurlijk veel natte kleren over de verrwarming...
Oren,vingers,tenen etcetc onderkoeld!!!!
Dat wil je toch niet missen he??!?!!?!
En mooie foto's joh..............
Jullie nu vast en zeker ook jaloers ????
Dikke kus vanuit het witte HI Ambacht