Campertje - last part

Na ons vorige verhaal zijn we gereden naar het groene Krater meer en hebben we nog een kijkje genomen bij de Dinner Falls. Tja we krijgen toch echt geen genoeg van de mooie natuur hier! De volgende dag dus ook nog maar wat rondgereden in de Atherton Tablelands en Lake Barrine en de Cathedral Fig Tree bekeken. Weer heel erg mooi, de foto's geven een ideetje maar ze halen het nooit bij het echt!! Na het bezoek aan deze twee zijn we Cairns ingereden. Hier hebben we wat informatie ingewonnen, 1 nachtje geslapen en toen nog een stukje noorderlijker!!

De volgende dag dus op weg, eerst naar de Crystal Cascades, een mooie rivier met een aantal stroomversnellingen. Je kon hier zwemmen maar het waterwas toch een beetje koud, aangezien wij gewend zijn aan temperaturen van 35 graden en watertemperaturen van zo'n 28 graden. Vervelend toch! ;). Vervolgens doorgereden over 1 van de mooiste scenic drives door de Wet Tropics (natte tropen jaja!!) van Australie. We hadden het niet helemaal verwacht maar opeens gingen we een bocht om en hadden we uitzicht over een felblauwe oceaan, (bijna) wit strand en het groene regenwoud. Tja.. toen waren we even stil! Nog wel zo slim geweest om foto's te maken, dus verlekkeren jullie je er maar aan!Bij het zien van die stranden moesten we even stoppen, we zijn gestopt bij Ellis Beach en genoten van het mooie uitzicht, het strand en natuurlijk de zon. Na nog een stukje te hebben gereden zijn we naar Mossman Gorge gegaan, hier even heerlijk in het water gezeten, ook nog koud dus Marlies veilig op een steen. Toen een camping opgezocht met als enig vereiste: een zwembad!!! Natuurlijk hebben we die gevonden en hebben dan ook snel een duik genomen!!

Om nog verder naar het noorden te gaan moesten we met een pondje over de Daintree River, de rivier waar veel krokodillen inzitten, helaas hebben we ze niet gezien! We hebben deze dag 2 boardwalks gemaakt door de jungle van Australie. De lengte.. tja iets minder ver dan we gewend waren, in totaal nog geen 2 km. Het is hier dan ook veel te warm om te wandelen en we vonden dat we met de andere wandelingen wel genoeg gewandeld hadden voor de komende jaren. Gestopt bij Thornton Beach en vervolgens bij Cape Tribulation. Verder dan Cape Tribulation konden we niet, daarna zijn er alleen onverharde wegen die je met een 4 WD moet rijden. En die hebben wij niet dus Cape Tribulation is het noordelijkste punt van de Oostkust waar wij zijn geweest!! Geluncht op Cow Bay, de enige plek op de wereld waar het regenwoud en het koraal elkaar ontmoeten. Super mooi!! Alleen kan je natuurlijk vanaf het strand niet zoveel van het koraal zien.. helaas!!

De volgende dag zijn we terug gegaan naar Cairns waar we nog snel een bezoek hebben gebracht aan de Barron Falls. Aangekomen in Cairns hebben we 3 dagen heerlijk weinig tot niets gedaan! Wasje gedraaid, zwembad in, was opgehangen in de zon, zwembad in, uurtje later van de waslijn af, zwembad in.... En natuurlijk ook veel in de zon om aan ons kleurtje te werken!

Toen kwam het moment dat we onze backpacks in moesten pakken, tja.. toch wel lastig als je een maand lang zeer regelmatig hebt geshopt! Maar het is gelukt. Hopelijk springen de stiksels niet los voor 2 april, maar daar duimen we voor!

Vanochtend de camper in geleverd, we hebben er in totaal 3800 km mee gereden!!!!!!! Iets meer dan gedacht maar het was helemaal super! We hebben ons ontzettend vermaakt en het was heerlijk om te gaan waar we wilden!!! Op dit moment zitten we weer in een hostel, balen is hier dat je de kamer pas over een paar uur in mag. Maar ja, dat hoort bij het hostel leven ;). Wel weer een echt bed en dat vinden we zeker niet erg! Hopelijk een beetje airco in de kamer, ook daar zullen we niet over klagen!! :D

We blijven nog een paar dagen hier in Cairns en dan vliegen we aanstaande zaterdag naar Darwin. Nu maar hopen dat we niet weer te laat zijn! ;)..

Veel liefs van ons!!

Annette

Hai meiden, wat leuk jullie al zo snel weer te lezen!!! Maar uhhhh stopt het daar nou nooit met die mooie natuur????Die foto's zijn alweer om van te kwijlen!!
En als ik jullie bruine stralende gezichten zie is het ook echt alleen maar gigantisch!!!!

Geniet van de laatste 23 dagen, dikke kus van Annette en de rest.

Jolan

Hey natuuurliefhebbende dinnetjes,

Chica's alles goed daar???
Oh oh nog ffies en de mokkels zijn gewoon weer compleet :-)
Maar goed nog genoeg dagen om af te bouwen!
Wat een plaatjes weer. Vraag me af of het voor jullie ooit nog ergens mooier wordt?
Geniet van het hostel leven. En verder heb ik nog steeds respect voor jullie inpakkunsten van de backpack!

Knufxxx

opa en oma

Hai meisjes, we hebben jullie foto's net zitten bekijken,wat is het er mooi!!!!
Wat zien jullie er goed uit zeg!!!
Geniet en tot over 3 weken!!!!
Dikke kus van opa en oma Zwep

Maup en Willeke

Lange tijd geen reactie gegeven - zelfs de website niet bezocht! Ik had dus heel wat in te halen: fantastische verhalen en schitterende foto's. Wat een geweldige ervaring moet dit alles zijn. En wat zal het tegenvallen als jullie zo meteen weer terugkeren in dit kikkerlandje. Voorlopig nog maar niet aan denken en genieten van jullie laatste weken. Veel plezier!